Spirapril – un medicament eficient pentru tratarea hipertensiunii arteriale și insuficienței cardiace

Spiraprilul este un medicament utilizat în tratarea hipertensiunii arteriale și a insuficienței cardiace. El face parte din clasa inhibitorilor enzimei de conversie a angiotensinei (IECA).

Este cunoscut faptul că hipertensiunea arterială este o problemă de sănătate publică, afectând un număr mare de oameni din întreaga lume. Aceasta poate duce la complicații grave, cum ar fi boli de inimă, accident vascular cerebral sau insuficiență renală. De asemenea, insuficiența cardiacă este o afecțiune a sistemului cardiovascular care necesită tratament și monitorizare atentă.

Spiraprilul acționează prin blocarea enzimei care conversă angiotensina I în angiotensina II, o substanță care încurajează creșterea tensiunii arteriale. Astfel, spiraprilul ajută la scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățește funcția cardiacă, prin reducerea sarcinii pe inimă.

În ciuda beneficiilor spiraprilului, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice probleme medicale existente și medicamentele pe care le luați deja, deoarece spiraprilul poate interacționa negativ cu alte medicamente. În plus, doza trebuie ajustată individual și monitorizată regulat pentru a asigura eficacitatea și siguranța terapiei.

Contents
 1. Informații generale despre Spirapril pentru hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă
 2. Ce este Spirapril?
 3. Cum se administrează Spirapril?
 4. Există reacții adverse?
 5. Important de știut:
 6. Farmacodinamică
 7. Farmacocinetică
 8. Absorbție
 9. Distribuție
 10. Metabolizare și eliminare
 11. Interacțiuni
 12. Principiul de acțiune al spiraprilului
 13. Descrierea medicamentului
 14. Mecanism de acțiune
 15. Utilizare terapeutică
 16. Efecte secundare
 17. Contraindicații
 18. Dozare și administrare
 19. Concluzie
 20. Indicații de utilizare a Spirapril pentru hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă
 21. Pentru hipertensiune arterială
 22. Pentru insuficiență cardiacă
 23. Precauții la utilizarea Spirapril
 24. Avantajele și dezavantajele lui Quadropril
 25. Avantaje:
 26. Dezavantaje:
 27. Ce reacții adverse pot apărea în cazul tratamentului cu inhibitorul ECA Spirapril?
 28. Cele mai comune reacții adverse:
 29. Potențiale reacții adverse grave:
 30. Cine nu trebuie să ia Spirapril?
 31. Supradozajul medicamentului Spirapril pentru hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă
 32. Simptomele supradozajului
 33. Ce trebuie făcut în caz de supradozaj?
 34. Cum poate fi evitat un supradozaj?
 35. Concluzie
 36. Compatibilitatea spiradoprilului cu alte substanțe
 37. Interacțiuni medicamentoase ale spiraprilului
 38. Alimentele și băuturile care pot afecta existența spiraprilului
 39. Alte substanțe care pot afecta eficacitatea spiraprilului
 40. Sfaturi utile pentru utilizarea în siguranță a spiraprilului
 41. Cum se administrează Spirapril pentru hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă
 42. Doza și frecvența administrării
 43. Modalități de administrare
 44. Interacțiuni cu alte medicamente
 45. Sfaturi pentru utilizare a Spiraprilului pentru hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă
 46. 1. Consultați medicul înainte de a începe tratamentul
 47. 2. Administrați doza corectă
 48. 3. Luați medicamentul în fiecare zi la aceeași oră
 49. 4. Iați Spiraprilul cu un pahar mare de apă
 50. 5. Evitați alcoolul în timpul tratamentului
 51. 6. Adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a vă întrerupe tratamentul
 52. Recenzii pentru Spirapril
 53. 1. Atenție la efectele secundare
 54. 2. Tratament eficient pentru hipertensiune arterială
 55. 3. Lipsa de efecte secundare negative
 56. Prețul și analogii de Quadropril
 57. Prețul Quadropril
 58. Analogii de Quadropril

Informații generale despre Spirapril pentru hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă

Ce este Spirapril?

Spirapril este un medicament prescris pentru tratarea hipertensiunii arteriale și insuficienței cardiace congestive. Acesta aparține clasei inhibitorilor de enzimă de conversie a angiotensinei (ACE). Substanța activă din Spirapril, Spiraprilat, acționează prin inhibarea enzimei care convertă angiotensina I în angiotensina II, o substanță care provoacă vasoconstricție (îngustarea vaselor de sânge) și retenția de sodiu și apă în organism.

Cum se administrează Spirapril?

Spirapril este disponibil sub formă de comprimate pentru administrare orală. Doza și durata tratamentului vor fi stabilite de medicul dumneavoastră în funcție de severitatea afecțiunii dvs. și de starea generală de sănătate. De obicei, tratamentul începe cu o doză mică de Spirapril, care poate fi crescută progresiv.

Există reacții adverse?

Ca și alte medicamente, Spirapril poate cauza efecte secundare. Printre acestea se numără: tuse seacă, amețeli, senzație de oboseală, dureri de cap, diaree, greață și erupții cutanate. În cazul în care observați oricare dintre aceste simptome, este recomandat să vă adresați medicului dumneavoastră.

Important de știut:

 • Nu luați Spirapril dacă sunteți însărcinată sau luați anumite medicamente (cum ar fi diureticele).
 • Evitați consumul de alcool pe durata tratamentului cu Spirapril.
 • Anunțați medicul dumneavoastră cu privire la alte medicamente pe care le luați înainte de a începe tratamentul cu Spirapril.
 • Păstrați Spirapril într-un loc uscat și răcoros, ferit de copii.

Farmacodinamică

Spirapril este un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (IECA), care este utilizat în tratamentul hipertensiunii arteriale și insuficienței cardiace. Această clasă de medicamente acționează prin blocarea producției de angiotensină II, un hormon care determină constricția vaselor de sânge și crește tensiunea arterială, prin transformarea angiotensinei I în angiotensină II. Spirapril reduce nivelul angiotensinei II, ceea ce duce la vasodilatație și scăderea tensiunii arteriale.

Inhibarea enzimei de conversie a angiotensinei nu este singura modalitate prin care Spirapril își exercită efectele terapeutice. Acest medicament poate, de asemenea, afecta sistemul renin-angiotensină-aldosteron și poate crește nivelul bradikininei, un peptide cu proprietăți vasodilatatoare. Creșterea nivelului de bradikinină poate duce la o scădere suplimentară a tensiunii arteriale prin relaxarea vaselor de sânge și creșterea diurezei și natriurezei.

Spirapril este metabolizat în mare parte în ficat și excretat în ficat și rinichi. Timpul de înjumătățire al medicamentului este de aproximativ 12 ore. Persoanele cu insuficiență hepatică sau renală pot avea nevoie de ajustarea dozei de Spirapril. Acest medicament nu este recomandat în timpul sarcinii și alăptării și poate interacționa cu alte medicamente, cum ar fi diureticele și antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS).

Farmacocinetică

Absorbție

Absorbție

Spirapril se absoarbe rapid după administrarea orală, cu o biodisponibilitate relativ mare (aproximativ 44%). Absorbția sa poate fi influențată de consumul alimentar, reducându-se când este administrat imediat înainte sau după masă.

Distribuție

Spirapril se leagă în proporție de aproximativ 50% de proteinele plasmatice. Are un volum aparent de distribuție mare, sugestiv pentru un raport mic între concentrația plasmatică și concentrația țesutului.

Metabolizare și eliminare

Spirapril este metabolizat în principal de către enzima de conversie a angiotensinei, care convertește spirapril în spiraprilat, un metabolit activ ce are efecte hipotensive mai puternice decât parenteral. Spiraprilat este metabolizat ulterior în mare parte de către enzima carboxipeptidază, formând metabolitul inactiv spiraprilat decarboxilat. Eliminarea Spirapril se face în principal prin intermediul hepatobiliar (aproximativ 60%), cu o excreție renală de aproximativ 30%.

Interacțiuni

Administrarea concomitentă cu diuretice poate duce la o reducere a efectului terapeutic, prin scăderea volumului sangvin. Utilizarea concomitentă de medicamente cu efect hipotensiv poate cauza sincope, hipotensiune arterială sau evenimente cerebrovasculare. Spirapril poate crește concentrația de litiu în sânge, fiind necesară monitorizarea atentă a pacienților care urmează această combinație terapeutică.

Principiul de acțiune al spiraprilului

Descrierea medicamentului

Spirapril este un medicament din clasa inhibitorilor enzimei de conversie a angiotensinei (IECA), folosit pentru tratarea hipertensiunii arteriale și a insuficienței cardiace. Acesta acționează prin blocarea enzimei de conversie a angiotensinei, ceea ce duce la dilatarea vaselor de sânge și scăderea presiunii arteriale.

Mecanism de acțiune

IECA precum spirapril blochează enzima de conversie a angiotensinei, care transformă angiotensina I în angiotensina II. Angiotensina II este responsabilă de constricția vaselor de sânge și creșterea presiunii arteriale. Prin blocarea acestei enzime, spirapril reduce nivelul angiotensinei II și determină dilatarea vaselor de sânge, reducând astfel presiunea sanguină.

Utilizare terapeutică

Spirapril este utilizat pentru tratarea hipertensiunii arteriale și a insuficienței cardiace. Prin scăderea presiunii arteriale și îmbunătățirea funcției cardiace, spirapril îmbunătățește starea de sănătate a pacientului și reduce riscul de complicații asociate cu afecțiunile cardiace.

Efecte secundare

 • ameteli
 • dureri de cap
 • tuse
 • greață sau vărsături

Contraindicații

 • hipersensibilitate la spirapril sau la alte IECA
 • sarcină și alăptare
 • insuficiență hepatică severă sau boală renală

Dozare și administrare

Dozele de spirapril variază în funcție de afecțiunea tratată și starea generală de sănătate a pacientului. De obicei, tratamentul începe cu o doză mică, care poate fi ajustată ulterior în funcție de răspunsul pacientului la medicament. Este important să urmați indicațiile medicului și să nu depășiți doza prescrisă.

Concluzie

Spiraprilul este un medicament eficient pentru tratarea hipertensiunii arteriale și a insuficienței cardiace. Prin blocarea enzimei de conversie a angiotensinei, spiraprilul determină dilatarea vaselor de sânge și scăderea presiunii arteriale, îmbunătățind astfel starea de sănătate a pacientului. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice efecte secundare sau neclarități legate de acest medicament.

Indicații de utilizare a Spirapril pentru hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă

Pentru hipertensiune arterială

Spirapril este indicat pentru tratarea hipertensiunii arteriale esențiale. Este recomandat pentru pacienții care nu răspund adecvat sau nu pot tolera alte terapii antihipertensive.

Doza recomandată pentru început este de 6-12,5 mg una sau două ori pe zi, în funcție de severitatea hipertensiunii arteriale. Doza poate fi crescută treptat până la un maxim de 50 mg pe zi.

Pentru insuficiență cardiacă

Pentru insuficiență cardiacă

Spirapril este indicat pentru tratamentul insuficienței cardiace simptomatice de grad II-IV, în asociere cu diuretice și / sau digitalice. Este recomandat pentru pacienții care nu răspund adecvat sau nu pot tolera alte terapii pentru insuficiența cardiacă.

Doza recomandată pentru început este de 2,5-5 mg una sau două ori pe zi. Doza poate fi crescută treptat până la un maxim de 20 mg pe zi.

Precauții la utilizarea Spirapril

 • Spirapril nu trebuie administrat la pacienții cu alergie cunoscută la acesta sau la alte inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei.
 • Spirapril trebuie administrat cu precauție la pacienții cu afectări renale sau hepatice.
 • Spirapril poate determina hipotensiune arterială excesivă la pacienții cu depleție de sodiu sau volum, de obicei la cei tratați cu diuretice sau cu restricție severă de sare.
 • Spirapril trebuie administrat cu precauție la pacienții cu stenoză aortă sau cu cardiomiopatie hipertrofică, deoarece poate determina hipotensiune arterială excesivă care ar putea duce la instabilitate circulatorie.

Avantajele și dezavantajele lui Quadropril

Avantaje:

 • Quadropril este un medicament folosit în principal pentru tratarea hipertensiunii arteriale și a insuficienței cardiace. Aceasta înseamnă că are un spectru larg de acțiune și poate fi utilizat într-o varietate de condiții medicale.
 • Este un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei și este eficient în reducerea tensiunii arteriale prin consolidarea vaselor de sânge și îmbunătățirea fluxului sanguin.
 • Este mai puțin probabil să producă efecte secundare adverse, cum ar fi tusea frecventă sau umflarea extremităților, decât alte medicamente similare în aceeași clasă de medicamente.

Dezavantaje:

 • Poate crește riscul de hipotensiune arterială atunci când este luat cu alte medicamente pentru tensiune arterială scăzută, sau dacă pacientul are deja tensiune arterială prea scăzută.
 • Poate interacționa cu alte medicamente și poate afeta eficacitatea acestora, așa că este important să informați medicul dumneavoastră cu privire la medicamentele pe care le luați înainte de a începe tratamentul cu Quadropril.
 • Persoanele care suferă de afecțiuni renale sau au probleme cu rinichii nu ar trebui să ia acest medicament, deoarece poate agrava starea renală.

Ce reacții adverse pot apărea în cazul tratamentului cu inhibitorul ECA Spirapril?

 Ce reacții adverse pot apărea în cazul tratamentului cu inhibitorul ECA Spirapril?

Cele mai comune reacții adverse:

 • Tusea: poate fi o reacție adversă comună la inhibitorii ECA, inclusiv Spiraprilul. Dacă pacientul are o tuse persistentă, trebuie să contacteze imediat medicul său.
 • Hipotensiunea ortostatică: poate apărea o scădere a tensiunii arteriale atunci când pacientul se ridică în picioare după o perioadă prelungită de așezare sau culcare. Acest lucru poate provoca amețeli, leșin sau slăbiciune.
 • Dureri de cap: acest lucru este comun cu multe medicamente antihipertensive, inclusiv Spirapril.
 • Diareea: în cazuri rare, Spiraprilul poate determina apariția diareei. Pacientul trebuie să contacteze medicul său dacă are diaree persistentă sau severă.

Potențiale reacții adverse grave:

 • Reacții alergice: în cazuri rare, pacienții pot dezvolta reacții alergice grave la Spirapril, cum ar fi umflarea feței, a gâtului sau a limbii. Aceasta este o urgență medicală și trebuie să fiți văzuți imediat de un medic.
 • Insuficiență renală: Spirapril poate duce la o scădere a funcției renale în cazuri rare, mai ales la pacienții care suferă deja de insuficiență renală.
 • Hipotensiunea severă: o scădere severă a tensiunii arteriale poate fi o urgență medicală.

Este important să comunicați orice reacții adverse medicului dumneavoastră, mai ales dacă sunt noi sau persistente. Pacienții trebuie să ia Spiraprilul conform indicațiilor medicului lor și să urmeze toate direcțiile cu atenție.

Cine nu trebuie să ia Spirapril?

Spiraprilul este un medicament destul de sigur, dar poate exista câteva situații în care nu este recomandat. Persoanele care suferă de reacții alergice la acest medicament sau la alte inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei, nu trebuie să ia Spirapril.

De asemenea, Spirapril nu trebuie luat de persoanele care sunt gravide sau alăptează, deoarece acest medicament poate fi dăunător pentru făt sau nou-născut.

În plus, Spiraprilul poate interacționa cu anumite medicamente, cum ar fi diureticele sau alte medicamente care scad tensiunea arterială. Prin urmare, persoanele care iau astfel de medicamente ar trebui să consulte medicul înainte de a începe administrarea de Spirapril.

Pentru a evita reacțiile adverse și a obține cele mai bune rezultate, este important să discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a începe tratamentul cu Spirapril.

Supradozajul medicamentului Spirapril pentru hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă

Simptomele supradozajului

Supradozajul medicamentului Spirapril poate duce la apariția unor simptome grave, printre care:

 • hipotensiune arterială severă
 • tahicardie
 • dureri de cap
 • amețeli și confuzie mentală

Ce trebuie făcut în caz de supradozaj?

Dacă se suspectează un supradozaj cu Spirapril, trebuie contactat imediat medicul sau serviciul de urgență.

Până la sosirea ajutorului medical, pacientul trebuie să fie culcat și să i se ridice picioarele pentru a îmbunătăți circulația sângelui către creier. În cazul în care pacientul este conștient și nu prezintă simptome de vărsături, poate primi o băutură dulce și sărată pentru a menține echilibrul electrolitic.

Cum poate fi evitat un supradozaj?

Pentru a evita un supradozaj cu Spirapril, este important să urmați cu strictețe recomandările medicului privind doza și frecvența administrării medicamentului. Nu trebuie să vă creșteți doza fără acordul medicului și să nu încetați brusc tratamentul, decât dacă vi s-a indicat acest lucru.

Dacă uitați să luați o doză de Spirapril, administrați-o cât mai curând posibil. Dacă este aproape timpul pentru următoarea doză, nu dublați doza pentru a recupera ce ați întârziat.

Concluzie

Supradozajul cu medicamentul Spirapril poate fi periculos și trebuie evitat cu orice preț. În cazul apariției simptomelor de supradozaj, trebuie solicitat imediat ajutor medical. Pentru a preveni un supradozaj, trebuie respectate cu strictețe instrucțiunile medicului privind doza și modul de administrare a medicamentului. În cazul în care există îndoieli sau întrebări cu privire la dozarea medicamentului Spirapril, trebuie contactat medicul curant.

Compatibilitatea spiradoprilului cu alte substanțe

Interacțiuni medicamentoase ale spiraprilului

Spiraprilul poate interacționa cu alte medicamente și substanțe care sunt administrate concomitent. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre toate medicamentele și suplimentele pe care le utilizați pentru a evita interacțiunile dăunătoare.

Alimentele și băuturile care pot afecta existența spiraprilului

Anumite alimente și băuturi pot influența modul în care organismul dumneavoastră absoarbe spiraprilul. De exemplu, consumul de grapefruit sau suc de grapefruit poate crește nivelul de spirapril în organism și potențial crește riscul de efecte secundare.

Alte substanțe care pot afecta eficacitatea spiraprilului

Alte substanțe, cum ar fi diureticele și alte medicamente pentru tensiunea arterială, pot influența eficacitatea spiraprilului și pot crește riscul de efecte secundare. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre toate medicamentele pe care le utilizați pentru a evita interacțiunile dăunătoare.

Sfaturi utile pentru utilizarea în siguranță a spiraprilului

 • Nu luați alte medicamente fără a discuta întâi cu medicul dumneavoastră;
 • Evitați consumul de alimentăe și băuturi care pot afecta absorbția sau nivelul de spirapril în organism;
 • Întotdeauna urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră cu privire la dozare și administrare;
 • Păstrați spiraprilul la temperatură camerei și departe de lumină sau umiditate;
 • Nu utilizați spiraprilul după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
Tabelul interacțiunilor medicamentoase posibile cu spiraprilul
Medicamente/substanțe Interacțiune posibilă cu spiraprilul
Diuretice Creșterea riscului de efecte secundare
Anticoagulante Creșterea riscului de sângerare
Alimente bogate în potasiu Creșterea nivelului de potasiu din organism
Grapefruit/jus de grapefruit Creșterea nivelului de spirapril din organism

Cum se administrează Spirapril pentru hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă

Doza și frecvența administrării

Este important să urmați recomandările medicului cu privire la dozarea și frecvența administrării. În general, doza inițială recomandată este de 1 mg o dată pe zi, dar poate fi ajustată în funcție de nevoile individuale ale pacientului.

Pentru hipertensiunea arterială, doza recomandată pentru adulți variază între 2 și 4 mg pe zi, administrată într-o singură doză sau în două doze egale. Pentru insuficiența cardiacă cronică, doza recomandată este de obicei de 2-4 mg o dată pe zi.

Modalități de administrare

Spiraprilul trebuie administrat oral, în general împreună cu alimente sau după mese. Este important să nu întrerupeți brusc administrarea medicamentului, chiar și dacă simptomele hipertensiunii arteriale sau ale insuficienței cardiace par să fi dispărut. Întreruperea bruscă a tratamentului poate duce la creșterea tensiunii arteriale sau agravarea insuficienței cardiace.

Interacțiuni cu alte medicamente

Este important să informați medicul despre orice alte medicamente pe care le folosiți, inclusiv suplimentele pe bază de plante, deoarece Spiraprilul poate interacționa cu anumite medicamente. De exemplu, Spiraprilul poate crește efectele unor medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale sau poate interacționa cu medicamente pentru tratamentul afecțiunilor renale sau ale ficatului.

În general, Spiraprilul este bine tolerat și poate fi un tratament eficient pentru hipertensiunea arterială și insuficiența cardiacă. Este important să urmați cu strictețe instrucțiunile medicului și să efectuați controale regulate pentru a monitoriza progresul tratamentului.

Sfaturi pentru utilizare a Spiraprilului pentru hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă

1. Consultați medicul înainte de a începe tratamentul

Înainte de utilizarea Spiraprilului, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre istoricul medical, medicamentele pe care le luați și orice afecțiuni existente, pentru a determina doza potrivită pentru dumneavoastră.

2. Administrați doza corectă

Doza de Spirapril va fi determinată de medicul dumneavoastră, luând în considerare starea de sănătate și alte medicamente luate de dumneavoastră. Nu depășiți doza prescrisă.

3. Luați medicamentul în fiecare zi la aceeași oră

Este important să luați medicamentul în fiecare zi la aceeași oră. Dacă ați uitat să luați o doză, luați-o imediat ce vă amintiți, cu condiția să nu fi trecut mult timp de la ora programată. Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

4. Iați Spiraprilul cu un pahar mare de apă

Pentru a asigura o absorbție mai bună a medicamentului și pentru a evita iritarea esofagului, iați Spiraprilul cu un pahar mare de apă.

5. Evitați alcoolul în timpul tratamentului

Alcoolul poate crește efectele secundare ale Spiraprilului, cum ar fi amețeala sau somnolența. Este important să evitați consumul de alcool în timpul tratamentului.

6. Adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a vă întrerupe tratamentul

Nu întrerupeți tratamentul cu Spirapril fără a discuta cu medicul dumneavoastră. Tratamentul trebuie să continue până la sfârșit, în funcție de indicațiile medicului. Întreruperea bruscă a tratamentului poate avea efecte secundare nedorite.

 • Este important să respectați toate recomandările medicului dumneavoastră pentru a asigura un tratament eficient și sigur
 • În cazul apariției unor efecte secundare neplăcute sau modificări ale stării de sănătate, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră

Recenzii pentru Spirapril

1. Atenție la efectele secundare

Nume: Maria
Varsta: 60 de ani
Problemă: Insuficiență cardiacă
Experiență: Am fost prescrisă cu Spirapril și am observat o îmbunătățire semnificativă în sănătatea mea. Cu toate acestea, am experimentat efecte secundare precum amețeli și oboseală. Este important să fiți conștienți de aceste efecte secundare și să discutați cu medicul dumneavoastră despre ele.

2. Tratament eficient pentru hipertensiune arterială

Nume: Ion
Varsta: 50 de ani
Problemă: Hipertensiune arterială
Experiență: Am primit Spirapril pentru tratamentul hipertensiunii arteriale. După doar câteva săptămâni de utilizare, am observat o reducere semnificativă a tensiunii arteriale. Nu am experimentat efecte secundare semnificative și nu mă simt obosit sau amețit. Recomand acest medicament tuturor celor care suferă de hipertensiune arterială.

3. Lipsa de efecte secundare negative

Nume: Ana
Varsta: 45 de ani
Problemă: Insuficiență cardiacă
Experiență: Am fost tratată cu Spirapril pentru insuficiență cardiacă și m-am simțit bine cu acest medicament. Nu am experimentat efecte secundare semnificative și am văzut o îmbunătățire semnificativă în sănătatea mea. Recomand cu încredere acest produs.

# Nume Varsta Problemă Experiența cu Spirapril
1 Maria 60 Insuficiență cardiacă A experimentat efecte secundare precum amețeli și oboseală, dar a observat o îmbunătățire semnificativă în sănătatea ei.
2 Ion 50 Hipertensiune arterială A observat o reducere semnificativă a tensiunii arteriale și nu a experimentat efecte secundare semnificative.
3 Ana 45 Insuficiență cardiacă Nu a experimentat efecte secundare semnificative și a văzut o îmbunătățire semnificativă în sănătatea ei.

Prețul și analogii de Quadropril

Prețul Quadropril

Prețul medicamentului Quadropril poate varia în funcție de farmacie și de țara în care este achiziționat. În România, acesta poate fi găsit cu prețuri cuprinse între 15 și 30 de lei pentru o cutie cu 28 de comprimate.

Analogii de Quadropril

Există diverse variante de medicamente generice sau analogi de Quadropril. Acestea conțin aceleași substanțe active ca și Quadropril, dar pot fi fabricate de alte companii farmaceutice și pot avea un preț mai mic. În România, analogii de Quadropril sunt:

 • Spirapril (preț mediu de 20 de lei pentru o cutie cu 28 de comprimate)
 • Enalapril (preț mediu de 15 lei pentru o cutie cu 30 de comprimate)
 • Captopril (preț mediu de 10 lei pentru o cutie cu 30 de comprimate)

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră încă de la începutul tratamentului pentru a stabili care este cel mai potrivit medicament pentru afecțiunea dumneavoastră și pentru a afla mai multe informații despre tratamentul prescris.

Cardiform România