Ce tensiune arterială este indicată pentru utilizarea comprimatelor Physiotens și cum să le luați corect

Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai răspândite boli cronice în rândul adulților din România. Potrivit datelor oficiale, aproximativ 25% dintre români suferă de hipertensiune arterială. Această afecțiune poate fi periculoasă și poate duce la complicații grave, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau insuficiența renală.

Una dintre cele mai eficiente metode de tratament a hipertensiunii arteriale este administrarea de comprimate. În cazul hipertensiunii arteriale, se pot folosi mai multe tipuri de medicamente care acționează diferit asupra organismului. Unul dintre cele mai noi și mai eficiente medicamente este physiotens, care controlează tensiunea arterială prin inhibarea receptorilor alfa-1.

Pentru a asigura eficiența tratamentului, este foarte important să se respecte schema de tratament prescrisă de medic. În plus, este important să se ia comprimatele physiotens la orele stabilite și să nu se omită dozele prescrise. În acest fel, se poate obține o scădere a tensiunii arteriale și se poate preveni apariția complicațiilor grave.

Proprietățile farmacologice ale physiotensis

Physiotensis este un medicament din clasa inhibitorilor de enzimă de conversie a angiotensinei (IECA). Acest medicament acționează prin blocarea unei enzime care convertește angiotensina I în angiotensina II. Angiotensina II este o substanță care duce la creșterea tensiunii arteriale prin constricționarea vaselor de sânge. Prin blocarea producției de angiotensină II, physiotensis reduce tensiunea arterială.

În plus, physiotensis are și efecte asupra sistemului renina-angiotensină-aldosteron, care reglează presiunea arterială, echilibrul de apă și sodiu, precum și funcția rinichilor. Această clasă de medicamente poate reduce și riscul de insuficiență cardiacă și accident vascular cerebral.

Physiotensis este un medicament bine tolerat, dar poate cauza efecte secundare, cum ar fi tuse uscată și amețeli. Este important să luați doza prescrisă de medic și să informați medicul dumneavoastră cu privire la orice medicamente suplimentare pe care le luați.

 • Physiotensis este un inhibitor de enzimă de conversie a angiotensinei (IECA)
 • Acționează prin blocarea unei enzime care convertește angiotensina I în angiotensina II
 • Reduce tensiunea arterială și riscul de insuficiență cardiacă și accident vascular cerebral
 • Poate cauza efecte secundare, cum ar fi tuse uscată și amețeli

În general, physiotensis este un medicament eficient și bine tolerat pentru controlul tensiunii arteriale ridicate. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre beneficiile și riscurile acestui medicament și cum să-l luați corect.

Cât de repede funcționează

În general, comprimatele Physiotens încep să-și facă efectul în aproximativ o oră de la administrare și ating punctul maxim de eficacitate după aproximativ 2-3 ore. Cu toate acestea, timpul de acțiune poate varia în funcție de persoană și de gravitatea afecțiunii. Este important să urmați instrucțiunile medicului și să luați comprimatele cu regularitate pentru a maximiza eficacitatea.

Dacă nu observați o îmbunătățire semnificativă a tensiunii arteriale după câteva zile de tratament, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră. Este posibil să fie nevoie să ajustați doza sau să utilizați un alt medicament pentru a controla tensiunea arterială.

Este important să nu vă opriți tratamentul brusc fără a discuta mai întâi cu medicul dumneavoastră. Oprirea bruscă poate duce la creșterea bruscă a tensiunii arteriale și poate fi periculoasă. Medicul dumneavoastră poate recomanda o reducere graduală a dozei înainte de a opri complet tratamentul.

Compoziția și termenul de valabilitate

Physiotens este un medicament prescris pentru controlul tensiunii arteriale și conține substanța activă manidipină. Fiecare comprimat conține 10 sau 20 mg de manidipină, în funcție de doza prescrisă de medic.

De asemenea, comprimatele conțin și alte componente, cum ar fi lactoză monohidrat și celuloză microcristalină. Este important să verificați lista completă a ingredientelor înainte de a utiliza medicamentul, mai ales dacă sunteți alergic la oricare dintre acestea.

Termenul de valabilitate al comprimatelor Physiotens este de 3 ani de la data fabricării. Este important să nu utilizați medicamentul după expirarea acestui termen, deoarece poate afecta eficacitatea acestuia și poate fi dăunător pentru sănătate.

Asigurați-vă că păstrați comprimatele în ambalajul original, la temperatura camerei și departe de lumina directă și umiditate. De asemenea, nu trebuie să depozitați medicamentul în baie sau în locuri cu temperaturi extreme, cum ar fi congelatorul sau frigiderul.

Dacă sunteți îngrijorat cu privire la compoziția sau valabilitatea comprimatelor Physiotens, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Costul și forma produsului

Comprimatele Physiotens se găsesc în diverse forme și ambalaje. Aceste ambalaje includ cutii mici, cu doze pentru o săptămână, sau cutii mai mari, pentru o lună sau mai multe luni de tratament. Prețul produsului depinde de tipul ambalajului și de cantitatea de comprimate din acesta.

Costul mediu al cutiei de comprimate Physiotens este de aproximativ 60 RON, însă acesta poate varia în funcție de farmacie și locație. De asemenea, există variante mai ieftine sau mai scumpe ale produsului, în funcție de concentrarea de substanță activă din comprimate.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră sau farmacistul pentru a afla ce variantă de Physiotens este cea mai potrivită pentru dumneavoastră și pentru a afla cum să luați corect comprimatele. Este recomandat să nu luați mai mult decât doza prescrisă și să fiți atenți la posibilele efecte secundare ale medicamentului.

Când să prescrieți tratamentul cu medicamentul Physiotens

Medicamentul Physiotens este prescris în cazul hipertensiunii arteriale, care este o afecțiune medicală caracterizată prin presiune arterială ridicată în mod constant. În general, un nivel ridicat al tensiunii arteriale poate duce la complicații grave, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau infarctul miocardic, prin urmare, tratamentul trebuie inițiat cât mai curând posibil.

De obicei, medicii prescriu medicamentul Physiotens pentru pacienții care nu reușesc să-și controleze tensiunea arterială cu ajutorul modificărilor stilului de viață, cum ar fi dieta și exercițiile fizice. De asemenea, medicamentul poate fi prescris pacienților care suferă de alte afecțiuni medicale, cum ar fi insuficiența cardiacă cronică sau diabetul zaharat, care pot duce la hipertensiune arterială.

Este important să luați medicamentul Physiotens exact așa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Nu trebuie să luați doze mai mari sau mai mici decât cele recomandate sau să opriți tratarea fără acordul medicului dumneavoastră, deoarece acest lucru poate duce la complicații grave de sănătate. De asemenea, trebuie să vă monitorizați tensiunea arterială în mod regulat și să raportați medicului dumneavoastră orice reacții adverse pe care le observați în timpul tratamentului cu medicamentul Physiotens.

Efectul asupra femeilor însărcinate și a celor care alăptează

Efectul asupra femeilor însărcinate și a celor care alăptează

Physiotens este contraindicat pentru femeile însărcinate și cele care alăptează, deoarece nu există suficiente date privind siguranța acestui medicament în aceste situații.

În timpul sarcinii, administrarea medicamentelor pentru tensiunea arterială poate fi periculoasă pentru dezvoltarea fătului, ceea ce poate duce la diverse complicații. De asemenea, nu se cunoaște dacă Physiotens este excretat în laptele matern și poate cauza efecte secundare la copil.

Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră despre riscurile și beneficiile acestui medicament și puteți lua în considerare alte opțiuni de tratament pentru menținerea tensiunii arteriale sub control.

Limitări la administrarea medicamentului Physiotens

1. Hipotensiunea arterială avansată sau infarctul miocardic recent

Acest medicament este contraindicat pacienților cu hipotensiune arterială severă sau cei care au suferit un infarct miocardic recent. Aceste situații pot cauza complicații grave în timpul administrării medicamentului.

2. Insuficiența cardiaca

Physiotens este contraindicat pacienților cu insuficiență cardiacă sau care sunt în curs de tratament pentru această afecțiune. Administrarea medicamentului poate agrava simptomele și poate fi fatală în anumite cazuri.

3. Insuficiența hepatică

Pacienții cu insuficiență hepatică severă sunt sfătuiți să evite administrarea medicamentului Physiotens. Acesta poate agrava problemele hepatice și poate cauza leziuni grave ale ficatului.

4. Femeile însărcinate și cele care alăptează

Este recomandat ca femeile însărcinate sau cele care alăptează să evite administrarea medicamentelor fără prescripție medicală. În cazul în care Physiotens este prescris de medic, ar trebui să consultați medicul înainte de a începe tratamentul.

5. Interacțiuni cu alte medicamente

Este important să informați medicul cu privire la orice alt medicament sau supliment pe care îl luați, deoarece Physiotens poate interacționa cu alte medicamente și să cauzeze efecte secundare nedorite.

6. Utilizarea în conducerea vehiculelor sau folosirea de mașini

Administrarea medicamentului Physiotens poate cauza somnolență și amețeală, ceea ce poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi mașinile. Este recomandat să nu se conducă mașini sau să se utilizeze mașini periculoase după administrarea medicamentului.

Simptomele supradozajului de dozaj

Dacă luați o doză prea mare de Physiotens, este posibil să apară simptome de supradozaj. Acestea pot include:

 • Greșeli de vedere
 • Senzație de slăbiciune
 • Respirație grea
 • Bătăi rapide ale inimii
 • Pierderea conștienței
 • Senzație de slăbiciune
 • Sindrom pseudo-Graefe

Dacă ați luat o doză prea mare de Physiotens, trebuie să cereți imediat ajutorul medical. Medicul dvs. poate recomanda tratarea simptomelor și/sau monitorizarea în spital.

Nu luați o doză suplimentară de Physiotens în încercarea de a compensa doza ratată. În schimb, continuați să luați medicamentul conform programului și dozei prescrise de medicul dvs. și discutați cu medicul dvs. despre modul de ajustare a dozei dacă ați ratat una sau mai multe doze.

Efecte secundare

Comprimatele Physiotens pot cauza unele efecte secundare, dar nu toată lumea le va experimenta. Cele mai frecvente efecte secundare sunt:

 • Dureri de cap
 • Amorțeală sau furnicături în mâini și picioare
 • Greață și vărsături
 • Constipație

Dacă aveți aceste efecte secundare și vi se par deranjante, vorbiți cu medicul dumneavoastră. El poate decide să vă schimbe doza sau medicamentul. De asemenea, există unele efecte secundare mai rare, dar mai grave, care necesită îngrijire medicală de urgență:

 1. Tulburări de ritm cardiac
 2. Reactii alergice puternice, cum ar fi umflarea feței, gâtului, limbii sau buzelor, dificultăți de respirație
 3. Trouble de vedere sau vedere încețoșată
 4. Dificultăți de vorbire sau de a înghiți
 5. Furnicături în piept sau dureri de piept

Dacă experimentați oricare dintre aceste efecte secundare, contactați imediat medicul dumneavoastră. Este important să nu opriți brusc utilizarea comprimatelor Physiotens fără a discuta mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Efectul lui Physiotensis asupra tensiunii arteriale

Physiotensis este un medicament care are ca scop reducerea tensiunii arteriale la pacienții cu hipertensiune. Substanța activă din acest comprimat este amlodipina, care aparține clasei de medicamente numite blocante ale canalelor de calciu.

Blocarea canalelor de calciu duce la relaxarea mușchilor din pereții arterelor, ceea ce determină scăderea tensiunii arteriale. În general, după administrarea comprimatelor Physiotensis, efectele se instalează în decurs de 2 ore și durează aproximativ 24 de ore.

Efectul medicamentului poate fi influențat de mulți factori, cum ar fi vârsta pacientului, alți medicamente pe care le ia, stilul de viață și starea generală de sănătate. Înainte de a începe un tratament cu Physiotensis, este important să discutați cu medicul dumneavoastră și să-i raportați toate medicamentele pe care le luați deja.

Pacienții trebuie să ia comprimatele Physiotensis strict conform prescripției medicale. Este important să nu depășiți doza recomandată, deoarece acest lucru nu va crește eficacitatea medicamentului, ci va crește riscul de efecte secundare. De asemenea, nu trebuie să opriți brusc administrarea medicamentului, ci să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a întrerupe tratamentul în mod controlat.

În concluzie, Physiotensis este un medicament eficient în scăderea tensiunii arteriale la pacienții cu hipertensiune. Cu toate acestea, este important să respectați cu strictețe recomandările medicului dumneavoastră și să fiți atenți la orice efecte secundare neplăcute cărora le puteți fi expuși în timpul utilizării acestuia.

Regimul de medicamente pentru tensiunea arterială problematică

Pentru a menține tensiunea arterială sub control, medicamentele pot fi necesare în combinație cu schimbările stilului de viață. Medicul dumneavoastră poate prescrie unul sau mai multe medicamente pentru a ajuta la reducerea tensiunii arteriale ridicate.

Pentru a ajuta la obținerea celor mai bune rezultate, este important să respectați cu strictețe planul de tratament prescris de medicul dumneavoastră. În general, medicamentele pentru tensiunea arterială trebuie luate în fiecare zi, în același timp, fie cu alimente sau fără, așa cum este prescris. Nu trebuie să încetați să luați medicamentele fără consultarea medicului dumneavoastră.

Iată câteva dintre tipurile comune de medicamente pentru tensiunea arterială:

 • Diuretice – Aceste medicamente ajută la eliminarea excesului de apă și sare din corp, ceea ce poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale.
 • Blocante ale canalelor de calciu – Aceste medicamente ajută la relaxarea mușchilor care realizează acțiunea de pompare a sângelui în interiorul arterelor.
 • IEC – Aceste medicamente ajută la reducerea tensiunii arteriale prin blocarea producției unei substanțe numite angiotensină.
 • Blocante ale receptorilor de angiotensină – Aceste medicamente blochează receptorii angiotensinei, împiedicând astfel creșterea tensiunii arteriale.

Este important să vorbiți cu medicul dumneavoastră despre toate medicamentele și suplimentele pe care le luați, deoarece anumite medicamente și suplimente pot interacționa cu medicamentele pentru tensiunea arterială. De asemenea, este important să monitorizați regulat tensiunea arterială pentru a putea identifica schimbările și pentru a ajuta medicul să-și ajusteze planul de tratament în consecință.

Interacțiunea cu alimentele și alcoolul

Comprimatele Physiotens trebuie luate în timpul mesei sau după masă, deoarece alimentele pot afecta absorbția medicamentului. Este important să nu lăsați mai mult de 12 ore între dozele de comprimate și să nu luați mai mult de două comprimate pe zi.

Consumul de alcool poate crește efectele secundare ale comprimatelor Physiotens, cum ar fi amețeli și somnolență. Este recomandat să evitați consumul de alcool în timpul tratamentului cu acest medicament.

Dacă sunteți îngrijorat cu privire la interacțiunile dintre Physiotens și alte medicamente, alimente sau băuturi, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Interacțiunea cu alte medicamente

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre toate medicamentele pe care le luați înainte de a începe să luați comprimatele Physiotens. Unele medicamente pot interacționa cu comprimatele Physiotens și pot crește sau reduce efectul acestora.

De exemplu, medicamentele care scad tensiunea arterială pot amplifica efectele hipotensive ale comprimatelor Physiotens. Aceste medicamente includ diureticele, blocantele canalelor de calciu și inhibitorii ECA. În contrast, medicamentele care cresc tensiunea arterială, cum ar fi simpaticomimeticele, pot reduce efectele medicației Physiotens.

Trebuie să evitați consumul de alcool în timp ce luați comprimatele Physiotens, deoarece alcoolul poate amplifica efectele hipotensive ale medicamentului și poate cauza amețeli și leșin.

În plus, trebuie să informați medicul dumneavoastră despre orice suplimente alimentare sau plante medicinale pe care le luați, deoarece acestea pot interacționa, de asemenea, cu comprimatele Physiotens și pot afecta eficacitatea lor.

Analogii Physiotensis

Analogii Physiotensis

Physiotensis este un medicament popular pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, dar există și alte medicamente similare disponibile pe piață. Mai jos sunt câteva analogii ale Physiotensis și cum se compară ele cu medicamentul original:

 • Enalapril: la fel ca Physiotensis, acest medicament aparține clasei de inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) și ajută la reducerea tensiunii arteriale. Enalaprilul este disponibil sub formă de comprimate și se administrează o dată pe zi.
 • Losartan: medicament bazat pe blocantul receptorilor de angiotensină II (ARB), la fel ca Physiotensis. Losartanul este disponibil sub formă de comprimate sau de sirop și se administrează de obicei o dată pe zi.
 • Amlodipină: un alt medicament pentru controlul tensiunii arteriale, Amlodipina aparține clasei de blocanți ai canalelor de calciu. Este disponibil sub formă de comprimate și se administrează o dată pe zi.

Înainte de a lua orice medicament, discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră pentru a afla care medicament este cel mai potrivit pentru situația dumneavoastră medicală și stilul de viață.

Cardiform România